Det Kærlige Måltid – Unge laver mad til familier i krise

Det Kærlige Måltid har modtaget en bevilling til initiativet af samme navn. Det Kærlige Måltid har to hovedformål. Det ene formål er at udvikle og støtte unge i alderen 15-25 år, så de trives bedst muligt, og det andet formål er at støtte familier og enkeltpersoner, som er ramt af akut, livstruende sygdom eller traume.

To gange om ugen mødes unge, frivillige i Det Kærlige Måltids køkkener i henholdsvis Aarhus, Aalborg og Odense. Her samles de om gode råvarer, spækbræt og gryder for at tilberede sunde og nærende måltider til familier, som er ramt af alvorlig og livstruende sygdom eller fysisk traume.

Omkring 20% af de unge frivillige er sårbare unge, som kæmper med mistrivsel, ensomhed, angst eller depression. I køkkenet indgår de i et stærkt og inkluderende fællesskab, hvor samtalen opstår omkring arbejdet og fokus er på at hjælpe andre. I fællesskabet dannes nye sociale relationer på kryds og tværs, og mange frivillige begynder at se hinanden ud over deres frivilligtimer sammen i køkkenet.

De frivillige bliver løbende undervist af kokke i brug af sunde råvarer, god køkkenskik og madlavning.

Bevilget beløb: 815.000 kr.

Læs mere her: Forside - Det Kærlige Måltid (detkaerligemaaltid.dk)

Citater fra de frivillige: 

"Vi frivillige skal løse en opgave sammen og jeg kan mærke, at alle føler sig trygge. Her kan man arbejde i sit eget tempo og være sig selv. Alle bliver anerkendt for den de er og bliver mødt med respekt. Jeg har fået øjnene op for, hvor stor forskel jeg kan gøre for andre. Jeg har virkelig fået et andet perspektiv på tingene og mærker, hvordan vi alle bidrager til hinandens liv.” - (Thomas 23 år) 

Citater fra de frivillige: 

"Som teamleder har jeg fået muligheden for at tage et større ansvar og nå mere ud til de andre frivillige. Det betyder rigtigt meget for mig at være med til noget, som er større end mig selv" - (Hannah 23 år)