Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade – Pårørende-seminar

”Vi har ikke længere et normalt liv. Alt handler om min datter, mad, vægt og anoreksi. Jeg har mistet mit arbejde, har angstanfald, og hele familien er påvirket. Vi står sammen, men er også i splittelse. Det er meget hårdt.”

Sådan fortæller en hårdtramt mor til en pige med anoreksi... og hun står bestemt ikke alene med disse udfordringer.

Seminaret er for forældre og andre primære omsorgspersoner for børn og unge, der kæmper med en spiseforstyrrelse eller er selvskadende. Deltagerne bliver klædt på til at agere i rollen som både medbehandler og kærlig hjælpende forælder. De får værktøjer til at sikre omsorg for både sig selv og eventuelle søskende. Initiativet om seminarerne skal på den måde sikre, at de pårørende ikke brænder ud i forsøget på at hjælpe, at konflikter i familien ikke kommer til at forværre den unges situation, og at eventuelle søskende ikke udvikler mistrivsel.

At have et barn med en spiseforstyrrelse lægger et enormt pres på de pårørende. Landsforeningen Spiseforstyrrelser og Selvskade arbejder for og med mennesker berørt af spiseforstyrrelser eller selvskade og deres pårørende. De tilbyder bl.a. rådgivning og støttegrupper. Derfor er Foreningen i fuld gang med at omsætte deres efterspurgte pårørendeseminarer til digitale seminarer, så de kan nå ud til endnu flere familier - det er det her initiativ, Ebbefos Fonden støtter.

De næste digitale pårørendeseminar går i gang 22. november.

Bevilget Beløb: 222.225 kr.

Læs mere her: Digitalt seminar for pårørende | Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Screenshot 2023-09-05 134028