HOME-START – Lokalafdeling i Faxe

Foreningen HOME-START tilbyder praktisk hjælp, venskabelig støtte og forældre-til-forældre sparring til småbørnsfamilier, som kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen. Målet med HOME-START initiativet som der er givet en bevilling til, er at støtte familierne, inden problemerne vokser sig store. Årsagerne til familiernes behov for støtte kan fx skyldes: flerlingefødsel, kolik, refluks, forbigående sygdom, usikkerhed/og eller utryghed i forældrerollen, svagt netværk eller overordnet svære familiesituationer.

HOME-START støtten foregår hjemme hos familierne selv, hvor de får besøg af en frivillig "familie ven", der typisk også selv er forælder. Familierne får besøg mindst to timer om ugen i minimum seks måneder. Udgangspunktet for støtten er forældrenes egne ønsker til hjælp - så tanken er at yde hjælp til selvhjælp.

HOME-START er en forening, der har eksisteret i Danmark siden 2005, hvor der er 14 afdelinger fordelt på 15 kommuner. Det blev udviklet i England i starten af 1970'erne og findes lige nu i 23 lande. HOME-START støttede i 2022 600 familier med 1250 børn i Danmark, og støtten til de enkelte familier varede i gennemsnit ni måneder i 2022.

Ebbefos Fonden støtter oprettelse af en ny HOME-START lokalafdeling i Faxe kommune.

Bevilget Beløb: 450.000 kr.

Læs mere her: Forside - HOME-START